Tapiokine palačinke

Tapiokine palačinke

Tapiokine palačinke

Palačinke malo drugače. Brez glutena, rahle in slastne.

Sestavine:

- 100 g tapioka moke
- 100 g kokosove moke (gladke)
- 400 ml mleka (kokosovega, riževega, kravjega,..)
- 2 jajci
- žlička kokosovega sladkorja
- kokosovo olje

Navodila:

Moki med sabo zmešamo, dodamo 2 jajci, mleko in kokosov sladkor. Ker se masa zelo hitro zgosti, saj tapioka vsebuje večinoma škrob, po potrebi dodamo še malo mleka. Zmešamo, da dobimo gladko maso. Palačinke spečemo na kokosovem olju. Pri peki moramo biti zraven, ker se lahko hitro primejo.

Za peko NE priporočamo keramične ponve, ker se nam je prva palačinka prijela:(. Uporabite teflonsko ali kamnito ponev in zagotovo vam bodo uspele.

Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.

BREZPLAČNA EKNJIGA