Veganski tiramisu

Veganski tiramisu

Veganski tiramisu

Odličen tiramisu, brez mleka, jajc in glutena. Enostaven za pripravo in polnega okusa.

Sestavine za 4 skodelice:

- 2 kom svilnatega tofuja

- 3 žlice kokosovega ali navadnega sladkorja

- 1 sredica stroka vanilije

- 1 skodelica prave kave ali cikorije

- 1 velika jedilna žlica jedilnega koruznega škroba

- 8 piškotov po želji (brez mleka, glutena ali navadni)

- žlica pravega kakava

- kakavova zrna

Navodila:

Tofu odpremo, dobro odcedimo in stresemo v mešalnik, blender. Pazimo da imamo res svilnat tofu, ker je tekstura čisto drugačna od navadnega. Dodamo vanilijo, sladkor, škrob in dobro zmešamo v res gladko zmes. Piškote nadrobimo in položimo na dno skodelice, zalijemo s pravo kavo. Potem naložimo eno plast kreme iz tofuja, spet položimo piškote (lahko jih malo zdrobimo), namočimo s kavo in dodamo kremo do vrha skodelice. Po vrhu posujemo s pravim kakavom in okrasimo s kakavovimi zrni. V hladilniku naj bo vsaj 4 ure. Postrežemo dobro ohlajenega. Pa dober tek :)

Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.