Mok'ca, preprosto drugačna.

Sladice brez glutena

Proseni piškoti s kokosom

Lahko Čas priprave 25 min Čas kuhanja 20 min
So zelo okusni in zdravi. Pa še brez glutena so. Poskusite tudi sami.

Sestavine

  • 10 dag masla (kokosovo olje ali maslo),
  • 5 dag kokosovega sladkorja,
  • 20 dag kokosove moke (grobo mlete-kosmiči),
  • 20 dag prosene moke,
  • 1/2 žličke praška za peko z vinskim kamnom
  • 2 jajci (ločimo rumenjake in beljake)

Navodila

Beljake penasto umešamo, posebej zmešamo stopljeno maščobo, rumenjake in kokosov sladkor. Proseno moko zmešamo s praškom za peko in kokosovo moko in naredimo testo, ki ga za 30 minut postavimo v hladilnik.

Testo razvaljamo ali oblikujemo piškotke. Po želji jih lahko tudi okrasimo. Pri nas so se otroci tako zabavali, da jih odrasli niti popraviti nismo mogli, da bi bili lepši na pogled.

So pa zelo okusni in zdravi. Pa še brez glutena so.

Mnenja o receptu

Cas in temp Review by Severina
Posted on 25. 06. 2018 15.19
Kaj pa cas in temperatura . Na koliko?
nika_stok@yahoo.it Review by Pekica
Posted on 17. 12. 2018 10.40
Ni navedeno na koliko stopinj se pecejo in koliko casa.
cas / temperatura Review by Nikec
Posted on 24. 03. 2020 23.05
Piškoti so zelo dobri. Sama sem dodala še brusnice. Jaz sem jih pekla pri 180°C cca. 20 min (velja če so ploščati). Ko sm jih spekla v obliki krogljic, pa sem rabila skoraj 40 min ...

Napiši svoje mnenje

×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.