Hrustljave datljeve kroglice

Hrustljave datljeve kroglice

Hrustljave datljeve kroglice

Najboljše datljeve kroglice, hrustljave in brez dodanega sladkorja!

Sestavine:

 

Sestavine za hrustljavi ovoj kroglic:

 

Navodila:

Najprej pripravimo hrustljavi ovoj, v katerega bomo na koncu povaljali kroglice. Vse sestavine za hrustljavi ovoj damo v ponev in mešamo na nizki temperaturi 6-8 minut, dokler sestavine ne izgledajo suho in zadišijo. Odstavimo in počakamo da se ohladi.

 

V multipraktiku ali sekljalniku zmeljemo datlje in nato postopoma dodamo vse ostale sestavine, da dobimo lepljivo zmes. Iz zmesi oblikujemo enakomerne kroglice, ki jih na koncu povaljamo še v hrustljavi ovoj, ki smo ga pripravili najprej. Kroglice nato postavimo v hladilnik za vsaj 3 ure. Tam lahko ostanejo še cel teden. Seveda, če jih prej ne zmanjka :)

Pa dober tek :)