Klobučki mok’ca

Klobučki mok’ca

Klobučki mok’ca

Piškoti so odličnega okusa in se zelo dobro priležejo za zajtrk ob kavi.

Sestavine:

Testo


- 100 g riževe bele moke
- 110 g ajdove moke
- 50 g tapiokine moke
- 150 g masla
- 150 ml mleka
- 1 pecilni prašek (vinski kamen)
- 1 vanilijev sladkor
- 4 žlice rjavega sladkorja

Nadev


- 155 g zmletih orehov
- 100 g stopljene čokolade
- 20 g karamelnega sirupa
- 1 rumenjak
- vrelo mleko, da postane zmes gladka

Navodila:

Sestavine za testo zmešamo skupaj in naredimo testo. Testo pustimo ležati 30 minut na hladnem - hladilnik ali pozimi zunaj.

Ko je testo pripravljeno po lastni želji oblikujemo piškote na katere bomo dali nadev. Mi smo naredili nekaj manjših posodic iz testa na katere smo dali nadev in pa nekaj smo jih oblikovali kot torteline.

Sestavine za nadev ravno tako zmešamo skupaj. Ne pozabite maslo in čokolado stopiti. Potem pa z žličko oblikujemo žličnike, ki jih damo na testo.

Vse skupaj pečemo v predhodno segreti pečici na 190 °C do zlato rjave barve.

Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.