Koruzni kruh brez glutena

Koruzni kruh brez glutena

Koruzni kruh brez glutena

Koruzna moka iz mok'ce je polnega okusa in odlična za pripravo brezglutenskega kruha.

Sestavine:

- 170 g brezglutenske koruzne moke iz Mok'ce

- 170 g brezglutenske tapiokine moke iz Mok'ce

- 170 g brezglutenske riževe moke iz Mok'ce

- 1,5 brezglutenskega kvasa iz Mok'ce

- 1 jajce

- 1 žlička soli

- 1 žlička sladkorja

- 4 žlice oljčega olja iz Mok'ce

- 500 ml tople vode

Navodila:

Vse sestavine zmešamo z ročnim mešalnikom (gostota mora biti takšna, da se lahko meša z mešalnikom). Ko je testo enakomerno zmešano, ga pretresemo v posodo za peko (odlično se obnese glinena posoda), posodo premažete z oljčnim oljem ali maslom. Pustite ga, da vzhaja vsaj 60 minut na sobni temperaturi (ali 30 minut v pečici na 60 °C).

Kruh postavite v mrzlo pečico in ga pečete v zaprti posodi oz. pokritega 30 minut na 230 °C. Po tem času ga odkrijete in pečete še 15 minut. Ko je pečen ga zavijte v čisto suho krpo, da bo skorjica hrustljava in počakajte, da se ohladi.

Edina stvar, ki je NE priporočam je, da ga narežete in date v skrinjo☹. Kruh ni več tako dober, zato je bolje, da spečete manjši hlebček (npr. 0,5kg).

Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.

BREZPLAČNA EKNJIGA