Pirine žemljice s sirom

Pirine žemljice s sirom

Pirine žemljice s sirom

Pirine žemljice so odličen zajtrk. Dovolite vašim otrokom, da vam pomagajo pri ustvarjanju.

Sestavine:

- 275 g pirine mok`ce
- 100 g bele mok`ce
- 1 zavitek suhega kvasa
- 50 g masla
- 250 ml mleka
- 1 čajna žlička soli
- sladkor
- rezine sira
- jajce

 

Navodila:

V posodi zmešamo suhe sestavine. Mleko segrejemo in v njem raztopimo maslo. Počasi dodamo k suhim sestavinam in zgnetemo v gladko testo. Pustimo vzhajati 45 minut, nato iz testa odrežemo manjše koščke, oblikujemo kroglice in jih postavimo na pekač, obložen s peki papirjem. Kroglice nato z narobe obrnjenim nožem po sredini pretisnemo, da dobimo obliko žemljic. Po želji še premažemo s stepenim jajcem in obogatimo z rezinami sira.

Pečemo na 240 °C, 20 minut. Vzamemo iz pečice in počakamo da se ohladijo

Še namig: ko delamo testo iz pirine mok`ce je dovolj, da vzhaja samo enkrat - to velja tudi za kruh in ostala peciva.

Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.