Polnjene bučke z ajdovo kašo

Polnjene bučke z ajdovo kašo

Polnjene bučke z ajdovo kašo

Odlično kosilo, lahko priloga, ali pa kot samostojna jed za večerjo, s skledo solate!

Sestavine:

- mlade bučke
- 200 g zelene ajde
- 1 por
- žlica smetane za kuhanje
- šetraj
- sol
- poper
- kokosovo olje
- sir

Navodila:

V vodi skuhamo zeleno ajdo (približno 15 min). Odstavimo in odcedimo vodo. V ponvi na kokosovem olju prepražimo por, dodamo kuhano ajdo, začinimo, na koncu pa vmešamo še žlico smetane za kuhaje. Vse skupaj premešamo, dodamo lahko še pest sira, ki lepo poveže celotno maso. S tem nadevamo bučke, posujemo s sirom in v pečico (220 °C za 15 min, oziroma dokler sir ni zapečen).

Pa dober tek!

 

Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.