Slastna potica BREZ GLUTENA

Slastna potica BREZ GLUTENA

Slastna potica BREZ GLUTENA

Najboljša potica brez glutena mok'ca

Sestavine:

Testo


- 100 g ajdove moke
- 100 g riževe moke
- 50 g tapiokine moke
- 250 g MixB moke brez glutena
- 60 g rjavega sladkorja
- 3 dl mleka
- 1 jajce
- 1 vanilija v vrečki
- 1 pecilni prašek
- 2 suha kvasa
- 2 žlički psylliuma
- 5 žlic olja
- naribana lupina ene limone


Nadev


- 520 g zmletih orehov
- 100 g rozin
- 70 ml ruma
- 3 dl vrelega mleka
- 2 dl sladke smetane
- 50 g rjavega sladkorja oz. kolikor želite, da je potina sladka

Navodila:

Priprava potice je lahko tudi enostavna in mi vam bomo predstavili recept, ki je enostaven. Sestavine za testo zmešamo skupaj, najbolje kar z električnim mešalnikom in pustimo vzhajati 30 min v pečici na 50 °C.

Ko testo vzhaja lahko pripravimo nadev. Rozine namočimo najprej v rum. Sladko smetano stepemo, da dobimo kompaktno zmes. Orehe poparimo z vrelim mlekom. Nato dodamo rozine z rumom in sladkor ter vse skupaj zmešamo. Na koncu dodamo stepeno smetano in jo nežno vmešamo v maso.

Nato na bombažen prt natrosimo nekaj riževe moke in damo gor vzhajano testo. Po testu potresemo še nekaj riževe moke in testo razvaljamo na tanko.

Nato po testu namažemo nadev in zavijemo potico v njeno obliko. Potico postavimo v namaščen pekač, ga premažemo z beljakom in z noževo konico naluknjamo do dna po celotni površini. Portico pečemo 50 min na temperaturi 180 °C.

 

Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.