Slastni čokoladni mafini

Slastni čokoladni mafini

Slastni čokoladni mafini

Odlični mafini brez glutena, ki jih boste želeli velikokrat pripraviti.

Sestavine:

Za testo potrebujemo:

- 150 g riževe moke

- 80 g ajdove moke

- 85 g tapiokine moke

- 30 g lešnikov

- 30 g mandljev

- 25 g kokosove moke

- 30 g čokolade za kuhanje

- 4 žličke kakava

- 2 žlici agavinega sirupa

- 1 žlica kokosovega sladkorja

- 1 pecilni prašek

- 1 vanilijev sladkor

- 2 jajci

- 200 ml mleka

- 3 žlice olja (navadno, kokosovo) ali masla

Navodila:

Najprej dve jajci posebej zmešamo v posebni posodi z električnim mešalnikom do penaste teksture.Lešnike, mandlje in čokolado z nožem na grobo narežemo na deski.

V posodo stresemo moko in ostale suhe sestavine ter dobro premešamo. Dodamo mleko, agavin sirup in olje ter počasi zmešamo. Nato dodamo še penasto umešano jajce. Maso pustimo v posodi počivati 10 minut. Vzamemo silikonske modelčke za mafine in vsak mafin nadevamo do 2/3 prostorčka.

Modelčke damo v pečico, predhodno ogreto na 190 stopinj. Pečemo cca 15 minut. Ko vse skupaj vzamemo iz pečice damo mafine na krožnik in v vrečko.

Prepričani smo, da vam bodo zelo všeč.

Dober tek.

 

Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.

BREZPLAČNA EKNJIGA