Slastni in sočni mufini brez glutena

Slastni in sočni mufini brez glutena

Slastni in sočni mufini brez glutena

Odlični rahli mufini, brez glutena in brez navadne moke!

Sestavine:

- 1 jedilno žlico kokosovega olja

- 3 olupljena in drobno narezana jabolka

- 100 g kokosove drobno mlete moke

- 0,5 čajne žličke pecilnega praška

- ščepec soli

- 2 čajni žlički cimeta

- 3 jajca

- 100 ml medu

- 1 čajna žlička vanilijeve paste

- 40 g praženih nasekljanih mandljev

- 40 g kokosovega sladkorja

 

Navodila za pripravo:

1 .Najprej segreješ pečico na 180 'C.

2. Pristaviš ponev in dodaš kokosovo olje. Ko se dobro segreje dodaš drobno narezana jabolka in 1 žličko cimeta. Mešaš in kuhaš toliko časa, da se jabolka zmehčajo. Odstaviš.

3. V mešalniku zmešaš kokosovo moko, pecilni prašek, žličko cimeta, ščepec soli.

4. Suhim sestavinam dodaš jajca, med, vanilijo in mešaš dokler masa ni čisto gladka.

5. V maso nato dodaš polovico prej pripravljenih jabolk in spet malce pomešaš.

6. Napolniš mufin modelčke in pečeš 20 min.

7. Medtem k preostalim jabolkom dodaš nasekljane mandlje in kokosov sladkor. Segrevaš dokler se kokosov sladkor ne raztopi.

8. Ko so mufini pečeni počakaš da se ohladijo in na vsakega dodaš še preostanek jabolk in mandljev.

Dober tek!