Zelena leča z začimbami in zelenjavo

Zelena leča z začimbami in zelenjavo

Zelena leča z začimbami in zelenjavo

Zelena leča z začimbami ki pogrejejo telo. Odlična kot topla jed ali hladna malica.

 

Sestavine:

- 200 g eko zelene leče
- 1 l vode
- 1 jušna žlica gorčičnih semen
- pol rdeče paprike
- pol zelene paprike
- majhen por
- dve žlici maščobe (ghee maslo)
- 1 čajna žlička koriandra
- 1/4 čajne žličke kajenskega popra (lahko tudi manj če ne želite pekoče)
- 1/2 čajne žličke cimeta
- 1 čajna žlička kurkume
- 1 čajna žlička soli

Navodila:

Zeleno lečo najprej speremo pod vodo in stresemo v 1 l vrele vode. Kuhamo 20 min na velikem ognju, nato še 10 minut na majhnem. Odstavimo. V ponvi raztopimo maščobo (jaz sem uporabila ghee maslo, lahko tudi oljčno olje). Nato dodamo jušno žlico gorčičnih semen, drobno narezane paprike, por in mešamo nad močnim ognjem 5 minut. Začimbe vse skupaj zmešamo v posodici, dodamo sol. Vse skupaj dobro zmešamo in dodamo k zelenjavi. Pražimo še 1 minuto. Nato vse skupaj dodamo v lonec k zeleni leči, popramo in solimo po okusu. Dodamo še peteršilj in kuhamo 5 min. Po potrebi dodamo še malo vode če je to potrebno. Dobro premešamo in jed je gotova. Poleg se odlično poda basmati riž. Shranimo jo lahko v hladilniku za več dni.
Pa dober tek!

Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.