Mok'ca, preprosto drugačna.

Sladice brez glutena

Bananin kruh brez glutena

Lahko Čas priprave 45 min Čas kuhanja
Bananin kruh brez glutena in mleka, za sladko in zdravo razvajanje!

Sestavine

Sestavine:

*če uporabljaš tekočo vanilijo jo namesto suhim dodaj mokrim sestavinam

*posip ni obvezen; lahko ga izpustiš ali pa se odločiš za svojega. V kombinaciji kokosovega (ali rjavega) sladkorja ter cimeta bi se namesto kosmičev prav dobro obnesli tudi nasekljani oreščki.

Navodila

Postopek:

Pečico segrej na 180 stopinj Celzija.

Pekač obloži s peki papirjem ter ga premaži s kokosovim oljem.

V skledi z vilico zmečkaj dobro zrele banane. Dodaj razžvrkljana jajca, kokosovo olje, javorjev sirup, malo limone in mleko. Premešaj.

V drugi skledi zmešaj suhe sestavine. Moko, sodo bikarbono, cimet, vanilijo in ščepec soli. Mokre sestavine postopoma vlivaj med suhe in s kuhalnico počasi mešaj.

Zmes prelij v pekač in po želji potresi z mešanico kosmičev, kokosovega sladkorja in cimeta.

Peci približno 40 -45 minut oziroma dokler zobotrebec po vbodu v kolač ne ostane suh. S pomočjo peki papirja kruh prenesi na rešetko in ohladi vsaj toliko, da ga lahko razrežeš.

Vir: www.cookeatandsmile.com

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje

×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.