Slastne kokosove kroglice (ježki) brez glutena

Slastne kokosove kroglice (ježki) brez glutena

Slastne kokosove kroglice (ježki) brez glutena

Slastne kokosove kroglice brez glutena (ježki)

Sestavine:

- 165 g brezglutenskih piškotov

- 20 g pravega kakava Mok'ca

- 1 žlico čokoladnega oz lešnikovega namaza

- 35 g stopljenega masla

- 1 dl mleka (lahko tudi riževega ali lešnikovega napitka)

- 1 žlica ruma

- 1 žlica drobno mlete kokosove moke

- 1 žlička psylliuma za vezavo

- pol žličke začimb za medenjake Sonnentor

- kokosov ali drug sladkor po želji

- groba kokosova moka za posipanje

Navodila:

Piškote stremo s terilnikom. Vse sestavine skupaj zmešamo, da dobimo gladko maso. Če je masa pregosta dodamo še malo mleka. Maso damo za pol ure v hladilnik, da se strdi. Oblikujemo kroglice, ki so lahko poljubno velike. Povaljamo jih v grobo mleti kokosovi moki. Shranimo jih v hladilnik.

Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.

BREZPLAČNA EKNJIGA