Mok'ca, preprosto drugačna.

Sladice brez glutena

Slastne kokosove kroglice (ježki) brez glutena

Lahko Čas priprave 10 min Čas kuhanja
Slastne kokosove kroglice brez glutena (ježki)

Sestavine

165g brezglutenskih piškotov

20g pravega kakava Mok'ca

1 žlico čokoladnega oz lešnikovega namaza

35g stopljenega masla

1 dl mleka (lahko tudi riževega ali lešnikovega napitka)

1 žlica ruma

1 žlica drobno mlete kokosove moke

1 žlička psylliuma za vezavo

pol žličke začimb za medenjake Sonnentor

kokosov ali drug sladkor po želji

groba kokosova moka za posipanje

Navodila

Piškote stremo s terilnikom. Vse sestavine skupaj zmešamo, da dobimo gladko maso. Če je masa pregosta dodamo še malo mleka. Maso damo za pol ure v hladilnik, da se strdi. Oblikujemo kroglice, ki so lahko poljubno velike. Povaljamo jih v grobo mleti kokosovi moki. Shranimo jih v hladilnik.

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje

×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.