Hruškina pita
- petra petra
- Recepti
- 7. apr. 2021
-
27views

Slastna hruškina pita brez glutena
Sestavine:
Testo
- 350 g rjave riževe moke
- 1 žlička vinskega kamna
- 1 žlička začimb za medenjake Sonnentor
- 2 žlici kokosovega sladkorja
- 3 žličke psylliuma
- 150 g masla
- 2 rumenjaka
- 4 žlice jogurta ali kisle smetane
Nadev
- 6 velikih hrušk
- 1 žlička cimeta
- pol žličke začimb za medenjake
- 3 žlice ruma
Navodila:
Podlaga: Zmešamo sestavine za testo in jih dobro zmešamo. Maslo preden ga vmešamo stopimo.Pekač namažemo z maslom, vanj razporedimo testo.
Nadev: hruške naribamo, dodamo za cimet, začimbe in rum. Po želji lahko dodamo tudi sladkor. Nadev potresemo po podlagi.
Pečemo na 190 stopinj Celzija, 60 minut.
