Hruškina pita

Hruškina pita

Slastna hruškina pita brez glutena

Sestavine:

Testo

- 350 g rjave riževe moke

- 1 žlička vinskega kamna

- 1 žlička začimb za medenjake Sonnentor

- 2 žlici kokosovega sladkorja

- 3 žličke psylliuma

- 150 g masla

- 2 rumenjaka

- 4 žlice jogurta ali kisle smetane

Nadev

- 6 velikih hrušk

- 1 žlička cimeta 

- pol žličke začimb za medenjake

- 3 žlice ruma

Navodila:

Podlaga: Zmešamo sestavine za testo in jih dobro zmešamo. Maslo preden ga vmešamo stopimo.Pekač namažemo z maslom, vanj razporedimo testo. 

Nadev: hruške naribamo, dodamo za cimet, začimbe in rum. Po želji lahko dodamo tudi sladkor. Nadev potresemo po podlagi.

Pečemo na 190 stopinj Celzija, 60 minut.

Izdelki, uporabljeni v receptu
Copyright © 2025 Mok'ca d.o.o. Vse pravice pridržane.