Mok’ca ajdov hlebček

Mok’ca ajdov hlebček

Mok’ca ajdov hlebček

Brezglutenski ajdov hlebček imajo radi tudi otroci. Poskusite ga ne bo vam žal.

Sestavine:

- 165 g brezglutenske ajdove moke iz Mok'ce
- 190 g brezglutenske tapiokine moke iz Mok'ce
- 165 g brezglutenske riževe moke iz Mok'ce
- 1,5 brezglutenskega kvasa Biovegan iz Mok'ce
- 1 jajce
- 1 žlička soli
- 1 žlička sladkorja
- 4 žlice oljčega olja iz Mok'ce 
- 500 ml tople vode

Navodila:

Vse sestavine zmešamo z ročnim mešalnikom (gostota mora biti takšna, da se lahko meša z mešalnikom). Ko je testo enakomerno zmešano, ga pretresemo v posodo za peko (če je le mogoče uporabite glineno ali lončeno posodo), posodo premažete z oljčnim oljem. Pustite ga, da vzhaja vsaj 60 minut.

Kruh postavite v mrzlo pečico in ga pečete v zaprti posodi oz. pokritega 40 minut na 230 °C. Po tem času ga odkrijete in pečete še 10 minut. Ko je pečen ga zavijte v čisto suho krpo, da bo skorjica hrustljava in počakajte, da se ohladi.

Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.