Zelenjavni polpeti s svežo čičerikino moko

Zelenjavni polpeti s svežo čičerikino moko

Zelenjavni polpeti s svežo čičerikino moko

Polpeti brez jajc in glutena, lahka večerja ki je hitro pripravljena. Zraven se prileže skleda solate.

Sestavine:

- drobno narezana paprika
- drobno nariban krompir
- drobno naribana bučka
- sol
- sveža čičerikina moka
- olje za pečenje, ghee maslo

Navodila:

Drobno naribamo krompir in eno manjšo bučko. Na manjše koščke narežemo tudi papriko, zmešamo skupaj in solimo, popramo po okusu. Nato postopoma dodajamo čičerikino moko, tako da dobimo vlažno zmes, ki se drži skupaj. V mojem primeru je bilo 150 g čičerikine moke dovolj, je pa količina odvisna od velikosti zelenjave. Oblikujemo tanjše polpetke in jih spečemo v ghee maslu. Polpeti ne razpadejo in so res dobrega okusa. Priporočam :)

 

Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.