Mok'ca, preprosto drugačna.

Sladice brez glutena

Tapiokin puding z vanilijo in gozdnimi sadeži

Lahko Čas priprave 15 min Čas kuhanja 25 min
Tapiokin puding je vrhunska sladica za vroče poletne dni. Kombinacija sladkega kremastega pudinga iz tapioke in svežina gozdnih sadežev je neverjetna.

Sestavine

  • 250g zmrznjenih gozdnih sadežev (lahko uporabimo tudi sveže sadje)
  • 0,5l mleka (riževo, kokosovo, kravje,...)
  • 150g tapioka kroglic
  • 1 žlička kokosovega sladkorja (po želji)
  • mleta vanilija
  • 1 žlica medu

Navodila

Kroglice zvečer namočimo v vodo, da se zmehčajo. Zjutraj oz. pred uporabo jih speremo z vodo.

Spodnji del: 0,5l mleka zavremo, dodamo polovico vrečke vanilije v prahu in žličko kokosovega sladkorja ter 75g tapioka kroglic (ki jih prej odcedimo). Če imate že sladkano rastlinsko mleko, kokosov sladkor ni potreben. Natočimo v posodice in počakamo, da se ohladi.

Zgornji del: Zmrznjene gozdne sadeže zmiksamo, dodamo žlico medu. Zmes segrejemo do vrelišča in vanjo umešamo 75g tapioka kroglic. Kuhamo 5 minut, odstavimo in počakamo, da se začne zgoščevati, nalijemo jo v kozarec. Po želji dodamo smetano.

Mnenja o receptu

hiša medvode Review by tataruc
Posted on 7. 09. 2019 10.16
odlično

Napiši svoje mnenje

×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.