Mok'ca, preprosto drugačna.

Vegetarijanske jedi

Zelenjavni polpeti s svežo čičerikino moko

Lahko Čas priprave 5 min Čas kuhanja 15 min
Polpeti brez jajc in glutena, lahka večerja ki je hitro pripravljena. Zraven se prileže skleda solate.

Sestavine

  • drobno narezana paprika
  • drobno nariban krompir
  • drobno naribana bučka
  • sol
  • sveža čičerikina moka
  • olje za pečenje, ghee maslo

Navodila

Drobno naribamo krompir in eno manjšo bučko. Na manjše koščke narežemo tudi papriko, zmešamo skupaj in solimo, popramo po okusu. Nato postopoma dodajamo čičerikino moko, tako da dobimo vlažno zmes, ki se drži skupaj. V mojem primeru je bilo 150 g čičerikine moke dovolj, je pa količina odvisna od velikosti zelenjave. Oblikujemo tanjše polpetke in jih spečemo v ghee maslu. Polpeti ne razpadejo in so res dobrega okusa. Priporočam :)

Mnenja o receptu

Napiši svoje mnenje

×

Želim se prijaviti na najbolj zdrave novičke!

Ime in priimek
Podajte uporabniku dodatne informacije za vnos v to polje.
Email
Vpišite vaš email naslov.