Čokoladni mafini brez glutena
- petra petra
- Recepti
- 7. apr. 2021
-
88views

Čokoladni mafini brez glutena
Sestavine:
- 260 g rjave riževe moke
- 2 jajci (ločimo rumenjak in beljak)
- 1 dl hladno stiskanega sončničnega ali kokosovega olja (lahko tudi maslo)
- 1,5 dl mleka (lahko riževo, ovseno,...dodamo po občutku)
- 1 žlica kokosovega sladkorja
- pol žličke sode bikerbone
- 200g čokoladnih solzic
- 2 žlici pravega kakava
- 1 žlička psylliuma
- pol žličke cimeta
- ščep soli
Navodila:
Ločimo rumenjake in beljake. Beljake stepemo v sneg. Vse sestavine zmešamo, da dobimo gladko maso. Če je masa pregosta dodamo še malo mleka. Na koncu rahlo vmešamo še beljake. Če bo masa bolj redka (več mleka) in če boste dodali manj čokoladnih solzic, bodo mafini narasli bolj. Pečemo 30-40 minut na 195 °C.


