Crumble s svežimi breskvami
- petra petra
- Recepti
- 6. apr. 2021
-
12views

Popolna poletna sladica s sladoledom!
Sestavine
Za pripravo breskev potrebujemo:
- ena rezina masla (cca 100g)
- 6 breskev
- sok pol limone
- 50 g kokosovega sladkorja
- čajna žlička cimeta
- čajna žlička mletega ingverja
- ščepec soli
Za hrustljavi zgornji crumble potrebujemo:
- 200 g moke (lahko bela, pirina, riževa...)
- 50 g kokosovega sladkorja
- pol čajne žličke soli
- ščep cimeta
- 100 g masla
Navodila
Breskve narežemo na krhlje, in jih popražimo na stopljenem maslu. Dodamo sok limone, cimet, ingver, sladkor, sol in pokuhamo na majhnem ognju 5 minut. Položimo v manjši pekač.
Za hrustljavi del na maslu prepražimo moko, dodamo sladkor, cimet in sol. Dobro premešamo in na ognju pražimo dve minuti. Nato potresemo po kuhanih breskvah. Vse postavimo v ogreto pečico na 190 stopinj Celzija in pečemo 50 minut.
Postrežemo še toplo, s kepico vanilijevega sladoleda. Mmmmm, pa dober tek!





