Domač ajdov kruh brez glutena
- petra petra
- Recepti
- 7. apr. 2021
-
319views

Domač ajdov kruh brez glutena
Sestavine:
- 150 g ajdove moke
- 150 g rjave riževe moke
- 3 žličke psylliuma
- 1 žlička soli
- 1 žlička vinskega kamna
- 1 žlička Xantan gumija
- 4 jušne žlice olja
- 300 ml tople vode
Navodila:
Suhe sestavine dobro zmešamo. Dodamo še olje in vodo in zmešamo tako da dobimo homogeno in precej vlažno zmes. Hlebček oblikujemo z naoljenimi rokami, po vrhu posujemo še semena za peko. Pečemo 40-45 min, na 230 °C. Čas pečenja in temperaturo prilagajamo glede na vrsto pečice.
Izdelki, uporabljeni v receptu

Prosena kaša, eko
Nizko kot
2,95 €

Ajdova moka, eko
Nizko kot
3,25 €

Riževa moka - iz rjavega riža, eko
Nizko kot
3,45 €