Kakavova rolada s smetano

Kakavova rolada s smetano

Kakavova rolada s smetano

Odlična rolada za tiste, ki imajo radi čokolado in nimajo veliko časa za pripravo sladic.

Sestavine:

Testo:

- 5 jajc

- 5 žlic rjave riževe moke

- 2 žlički psylliuma

- 2 žlici sladkorja

- pol žličke pecilnega praška

 

Nadev:

- 0,4l sladke smetane

- 2 žlici pravega kakava

- 3 žlice sladkega kakava

 

Navodilo:

Riževo moko, psyllium in pecilni prašek zmešamo. Ločimo beljake od rumenjakov. Rumenjake in sladkor zmešamo, iz beljakov priprasvimo trd sneg. K suhim sestavinam dodamo rumenjake s sladkorjem. Na koncu počasi vmešamo še sneg beljakov. Maso razporedimo na peki papir. Pečemo v ogreti pečici 12 minut. Ko je testo pečeno ga odstranimo iz peki papirja in damo na bombažno krpo (lahko je rahlo vlažna). Smetano za nadev stepemo, dodamo kakav, da dobimo homogeno maso. Glede na okus lahko po želji dodamo še malo kakava, vendar pazimo, da se masa ne zgosti preveč, saj mora biti mazljiva. Maso namažemo na mlačno testo za rolado (ne sme biti prevroča, ker se drugače začne smetana topiti). 

Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.