Pita s hruškami

Pita s hruškami

Pita s hruškami

Lahka in enostavna pita s hruškami

Sestavine:

Testo:

- 350 g moke (lahko tudi bele pirine ali pšenične polbele moke)

- pol zavitka vinskega kamna

- 2 rumenjaka

- 120 g sladkorja v prahu

- 160 g masla

- 2 veliki žlici kisle smetane

- vanilijev sladkor 

 

Nadev:

- 1,5 kg hrušk

- 40 g sladkorja

- cimet

- 1 žlica drobtin

- pest mandljev v lističih

- malo limoninega soka

 

Navodila:

Sestavine za testo zamesimo skupaj v gladko kepo. Maslo pred uporabo pustimo na sobni temperaturi da se malo zmehča. Vmešano testo pustimo pol ure počivati v hladilniku. Za nadev hruške olupimo in narežemo na lističe. Če uporabite zelo sladke hruške, predlagam da zmanjšate količino sladkorja. Nadev posujemo še z žlico drobtin, limoninim sokom in cimetom, dodamo mandlje v lističih in dobro premešamo. 

Ko je testo pripravljeno, ga razdelimo na dva dela. Razvaljemo in prvi del damo v pekač. Dodamo nadev, po vrhu pa iz drugega dela testa oblikujemo vzorec na piti. Pečemo na 200°C, približno 40 minut.

Pa dober tek!

 

Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.

BREZPLAČNA EKNJIGA