Smetanova rolada s kokosom brez glutena

Smetanova rolada s kokosom brez glutena

Smetanova rolada s kokosom brez glutena

Kokosova rolada brez glutena, ki se stopi v ustih

Sestavine:

Testo:

- 5 žlic rjave riževe moke

- 3 žlice kokosovega sladkorja ali Sukrina

- 5 jajc

- 1 žlica kakava

- pol žličke pecilnega praška

- 2 žličke psylliuma

Nadev: 

- 360ml kisle smetane (lahko kremna kisla smetana)

- 1 žlica kokosovega sladkorja ali Sukrina

- 5 žlic kokosove grobe moke (kosmičev)

Navodila:

Vse sestavine, razen beljakov in sladkorja skupaj zmešamo. Beljak in sladkor stepemo, da dobimo trd sneg. Sneg narahlo postopoma vmešamo v maso, da dobimo gladko maso. Maso vlijemo na peki papir in jo lepo poravnamo (da je čimbolj pravokotne oblike). Pečemo jo 15-20 minut na 180 °C. Pripravimo nadev: zmešamo kislo smetano in kokosovo moko v gladko zmes. Še vročo rolado vzamemo iz pekača in hitro namežemo ter zvijemo v rolado. Zavijemo jo v vlažno krpo in postavimo v hladilnik za vsaj 1 uro, da se navlaži in prepoji z nadevom.

Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.