Najbolj enostavni ajdovi žganci

Najbolj enostavni ajdovi žganci

Najbolj enostavni ajdovi žganci

Najbolj enostavni ajdovi žganci!

Zajtrk ali kosilo še nikoli nista bila bolj okusna in hranljiva, kot s tradicionalnimi ajdovimi žganci. Naša ajdova žgančeva poslastica je pripravljena iz najboljše ajdove moke, ki vam prinaša izjemno doživetje pristnega okusa in bogatih prehranskih koristi.

Ajdovi žganci so odličen vir energije in vlaknin, ki poskrbijo za dolgotrajen občutek sitosti. Poleg tega ajdova moka vsebuje raznolike vitamine in minerale, ki prispevajo k celostnemu zdravju.

Priprava ajdovih žgancev je preprosta, zato lahko hitro uživate v domačem zajtrku polnem tradicionalnega okusa. Poskusite jih z različnimi dodatki, kot so kislo mleko, med ali orehi, in si zagotovite popoln začetek dneva.

Za vrhunski okus in prehransko vrednost, naročite našo svežo ajdovo moko in odkrijte, zakaj so tako priljubljena izbira med ljubitelji zdrave prehrane. Uživajte v pristnem okusu domače kulinarike!

 

Sestavine:

- 300 g sveže mlete ajdova moka

- 4,5 dcl slane vrele vode

 

Navodila:

Na ponvi prepražim našo svežo ajdovo moko. Pražim na suho, brez tekočine, toliko, da res zadiši in neprestano mešam (5 min). Nato zelo počasi dolivam slano, vrelo vodo, da se naredijo žganci. Dodatno jih še malo prepražim in zaradi lepše oblike na koncu nacefram na manjše žgančke. IN TO JE TO! :)

Zraven se odlično prileže obara, ocvirki in kislo zelje.... mmmm....

 

Poskusite tudi ostale. Ne bo vam žal.

BREZPLAČNA EKNJIGA